Ce avantaje majore obtii cumparand kit-uri de experimente pentru copii

 Specialistii atrag atentia ca jocurile si jucariile cumparate pentru copii ar trebui sa fie educative si interesante. In momentul in care o jucarie atrage atentia copilului si ii ofera acestuia posibilitatea de a invata, cu siguranta este mai buna decat orice alta jucarie simpla, cu utilizare clasica, de care copilul se va plictisi in scurt timp.  Exista mai multe avantaje pentru care kit-urile pentru copii sunt recomandate.

Ajuta la dezvoltarea miscarilor fine si abilitatilor tactile

 Un kit de experimente pentru copii este format de obicei din mai multe piese de dimensiuni mici care trebuie sa fie asamblate corect. Acest lucru face ca in momentul in care kitul este utilizat, copilul sa isi dezvolte abilitatea de a potrivi piese mici si de a lucra cu finete. Aceasta abilitate se va vedea si ulterior in viata de adult, mai ales in meserii care necesita atentie la detalii si capacitatea de a lucra la scara mica.

Copilul invata sa coreleze realitatea cu schema

 Kit-urile de experimente pentru copii vin si cu o schema atasata. Va fi necesar ca in momentul jocului copilul sa urmareasca pasii de asamblare si schemele, sa coreleze desene cu forme si sa tina cont de recomandari pe care sa le aplice ulterior in realitate.

 Lucrul dupa instructiuni ajuta copilul sa se concentreze mai bine, sa coreleze cu atentie miscarile si sa invete sa respecte anumiti pasi. Ulterior, in viata de adult acest lucru se va vedea atunci cand copilul va sti sa urmareasca tutoriale, sa respecte indicatii si sa invete structurat si organizat.

Copilul invata din propriile greseli

 In momentul in care copilul trebuie sa urmeze anumiti pasi pentru a asambla kit-uri, greselile sunt inevitabile. Ori de cate ori copilul greseste se va intoarce la schema si va citi din nou instructiunile pentru a intelege ce anume nu a facut bine. Astfel, copilul isi descopera singur propriile greseli si lucreaza la repararea lor.

Copilul invata sa isi accepte greselile

 In stransa legatura cu punctul anterior, acceptarea propriilor greseli este un alt aspect pe care copilul il invata atunci cand asambleaza kituri de experimente. Sunt copii care nu reactioneaza deloc pozitiv in momentul in care fac greseli, plang si iau totul foarte personal.

 Vestea buna este ca utilizand astfel de kituri, care sunt foarte interesante si care capteaza atentia copilului, aceste reactii vor disparea, copilul fiind mult mai interesat sa se joace cu kitul asamblat decat sa se preocupe de faptul ca a gresit repetat in asamblarea acestuia.

Un kit de asamblare creste stima de sine

 Atunci cand kitul este asamblat corect si se obtine rezultatul final, copilul se va simti mandru de ceea ce tocmai a realizat. Acest lucru ajuta cu mult la cresterea increderii in propria persoana, pentru ca cel mic se va simti ca un adevarat inventator.

 Daca parintii suplimenteaza aceasta reusita cu laude, atunci cu siguranta copilul se va simti capabil si apreciat, ceea ce se va vedea ulterior in adolescenta si mai tarziu in viata de adult. Un adult puternic si increzator a fost o data un copil mandru de el si apreciat.

Kit-urile de asamblare deschid atractia spre stiinta

 Cele mai multe kit-uri de asamblare pentru copii trateaza anumite teme din stiinta. Spre exemplu, o statie meteorologica vine cu toate instrumentele necesare pentru ca un copil sa afle tot ce este necesar despre clima, despre ceea ce implica schimbarile meteo si despre efectul poluarii asupra planetei manifestat sub forma de efect de sera. Acest kit reprezinta un instrument excelent pentru invatare si uneori poate atrage copilul intr-o cariera de meteorolog.

statie meteo

 Un kit de experimente cu magneti este o solutie foarte buna pentru a introduce copilul in notiunile despre campul magnetic, care ii vor fi utile atunci cand va studia fizica. Un astfel de kit este educational si foarte distractiv si face copilului o introducere in conceptele STEM.

experimente magneti


 Un brat robotic poate fi primul pas din cariera unui viitor programator sau proiectant de roboti. Un astfel de kit implica o mana robotizata pe care copilul va invata cum functioneaza de fapt robotica, dar si o serie de notiuni de anatomie.

mana robotizata


 Toate aceste avantaje au facut ca seturile pentru experimente sa fie recomandate de specialisti in domeniul dezvoltarii personale pentru copii, dar si de psihologi si chiar de pediatri.

 

Comentarii

Articole similare

Jucarii educative pentru copii smart
Jucarii educative pentru copii smart
Copiii adora jucariile si adultii isi doresc sa ii educe cat mai bine prin jocuri diverse. Parintii responsabili aleg sa cumpere jucarii educative ceva mai scumpe, in locul celor marunte, care sunt...