7 idei wow privind cadourile de casa noua

 Atunci cand prietenii se muta intr-o noua locuinta, primul lucru pe care un prieten adevarat il face este sa le faca o vizita, programata bineinteles, sa ii felicite si sa isi arate sprijinul cu un cadou pe care sa il indrageasca, care sa le fie folositor, de care sa aiba nevoie sau care sa le usureze viata.

 In societatea moderna actuala nu mai sunt la moda ideile de cadouri care sa includa un set de oale, o patura sau o pilota, un set de pahare sau orice alt lucru folositor pentru casa, ci mai degraba idei de cadouri amuzante, “wow”, cadouri deloc traditionale si pe care, de regula, nu te astepti sa le primesti in astfel de ocazii.

Obiceiul cadourilor de a face cadouri de casa noua – origini

 Cadourile de casa noua reprezinta un obicei care isi are originile chiar in Evul Mediu, atunci cand rudele si prietenii le duceau celor care isi schimbau locuinta obiecte aducatoare de noroc si de prosperitate. Mai tarziu, acest obicei a devenit o adevarata traditie, aceea de a oferi tinerilor proaspat mutati intr-o casa, lemne de foc, pentru incalzire.

 De asemenea, in Franta se dadeau petreceri de casa noua imediat dupa construirea casei, unde invitatii nu veneau cu mana goala, ci cu produse alimentare, animale domestice, lampi cu gaz sau cadouri cu un scop precis.

Criterii de a alege un cadou de casa noua

 Pentru a alege un cadou de casa noua pentru prieteni, este important ca oamenii invitati la petrecere sau in noua casa trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii de selectie:

 • tipul de relatie cu gazda – daca relatia cu gazda este mai formala, daca nu este vorba despre prieteni, ci o ruda mai indepartata, colegi de serviciu sau chiar sefi, se recomanda ca darul sa fie din zona “formala”  a ideilor. In cazul prietenilor mai apropiati, se poate face un cadou mai intim sau chiar amuzant;
 • varsta gazdei – daca varsta gazdei sau gazdelor este frageda, daca sunt tineri insuratei, atunci cu siguranta invitatii isi vor permite sa faca un dar mai putin formal, chiar un gadget. Daca gazda este de varsta a doua, atunci cu siguranta cadoul va fi mai traditional si mai formal;
 • membrii familiei gazdei – daca gazda are copii mici, atunci este importanta evitarea achizitionarii unor obiecte periculoase pentru acestia.

Cadouri de casa noua de pastrat vs. cadouri de evitat

 Cadourile de casa noua trebuie pastrate o perioada cat mai lunga de timp, cu alte cuvinte sa nu fie alimente, sticlede bauturi sau produse care dupa cateva utilizari sa fie aruncate. Cadourile pot tine cont de nevoile personale ale celor care le vor primi, unele gazde chiar specificand o lista cu lucruri care le sunt necesare in noua casa. In cazul acesta, obiectele electrocasnice se vor dovedi potrivite iar certificatul de garantie trebuie pastrat si oferit gazdei.

 In categoria obiecte de evitat, cele mai des intalnite astfel de obiecte se vor dovedi cele de ingrijire personala, alimente, obiectele religioase (chiar daca o icoana este o binecuvantare intr-o casa, sunt situatii in care unul sau toti membrii familiei au o alta orientare religioasa), un animal de companie (mai ales daca membrii familiei nu si-l doresc sau nu pot sa il pastreze) si voucherele (care arata un soi de nepasare amestecat cu neimplicare).

Idei de cadouri traditionale de casa noua

Cadourile traditionale de casa noua care s-au dovedit de-a lungul timpului extrem de folositoare si apreciate sunt:

 • mici piese de mobilier – mese de cafea, mese pliabile, cuiere, suporturi de reviste, set de taburete, cu conditia sa se cunoasca deja cromatica si stilul de amenajare al locuintei;
 • aparate electrocasnice mici – precum roboti de bucatarie, mixere, bledere, statii de calcat sau espressoare;
 • decoratiuni care respecta stilul de amenajare precum un ceas desteptator, o vaza sau o rama foto;
 • gadgeturi – un baby monitor pentru cuplurile care au copii mici sau aparate de purificat aerul;
 • obiecte pentru bucatarie  inedite, nu neaparat, oale si cratite.

Idei de cadouri wow de casa noua

Exista, pe langa cadourile traditionale, si idei de cadouri wow de casa noua, cum ar fi:

 • o perdea de dus scary – pentru cuplurile in care nu exista copii si care sunt pasionate de filme thriller sau horror;

Oricine a vazut filmul


 • o stropitoare vintage – pentru locuintele noi pline de flori de apartament, un cadou ideal pentru ca livreaza o ceata fina ce indeparteaza praful de pe suprafetele plantei si ii creste umiditatea;

Confectionata din alama lustruita, dispune de un piston usor de presat care livreaza o ceata fina ce indeparteaza praful de pe suprafetele plantei si ii creste umiditatea.


 • un covor de intrare cu doua mesaje sugestive in limba engleza, precum “Come in/ go away”;

Un covor cu doua mesaje sugestive in limba engleza.


 • un accesoriu de vin 2-in-1 care are rolul de a aera vinul direct din sticla;

Oxigeneaza vinul, imbunatatind instantaneu buchetul si eliberand aromele.

 • cubul de rame foto, cu fotografii ale familiei intr-un mod original si dinamic cu functia sa de rotire;

Economisiti spatiu, beneficiind de pana la 6 imagini diferite pe un singur suport.


 • glob magic – care se roteste ca prin magie si poate deveni un super obiect de décor in living;

Glob care se roteste ca prin magie, intrucat suportul nu este la vedere.


 • tocator de bambus cu tava – ideal pentru familiile in care gatitul are o importanya deosebita.

Acest tocator de bambus include o tava pentru colectarea alimentelor taiate sau tocate.


 Acestea sunt doar cateva sugestii de cadouri de casa noua care ne pot ajuta in special daca ne grabim sau suntem in pana de idei. De asemenea, nu trebuie uitat faptul ca un cadou de casa noua bine ales va fi apreciat indiferent de cost sau de locul de unde este achizitionat.

 

Comentarii